Follow us

5 βιβλία που ενθαρρύνουν τον διάλογο μεταξύ γονιών και παιδιών για τα πιο σημαντικά θέματα

MissBloom TEAM
παιδικα βιβλια

Πώς θα μιλήσεις στα παιδιά για σημαντικά θέματα που τα απασχολούν; Στη θεωρία μοιάζει εύκολο, όμως στην πράξη ξέρουμε καλά ότι είναι πολύ πιο πολύπλοκο. Τα μικρά παιδιά έχουν ανησυχίες που πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να τις εκφράσουν ώστε να μπορέσουμε να τις συζητήσουμε μαζί τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά αγχώνονται, ντρέπονται ή και φοβούνται να μιλήσουν στους γονείς τους για όσα τους απασχολούν καθημερινά: οι φιλίες τους, το άγχος τους για το τι θα πουν οι άλλοι, η ευτυχία, η έμμηνος ρύση, οι οικογενειακοί δεσμοί.

Σημαντικός βοηθός των γονιών ήταν και θα είναι πάντα τα παιδικά βιβλία. Μέσα από το ενδιαφέρον κείμενο και τις όμορφες εικόνες τα παιδιά παίρνουν μηνύματα για σημαντικά θέματα με τρόπο κατανοητό για την ηλικία τους, ενώ οι γονείς μπορούν αβίαστα να συζητήσουν μαζί τους και να τα συμβουλεύσουν με αφορμή τα βιβλία.

Εμείς ανακαλύψαμε 5 παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που ενθαρρύνουν τον διάλογο μεταξύ γονιών και παιδιών για ζητήματα όπως είναι η σχέση μητέρας – παιδιού, η φιλία, η αυτοπεποίθηση αλλά και η έμμηνος ρύση.

Μαμακίαση

Κάποιες φορές, η Μαρτίνα πρέπει να αποχωριστεί τη μαμά της και όποτε συμβαίνει αυτό είναι πολύ στενοχωρημένη. Τόσο που η γιαγιά της λέει ότι έχει ΜΑΜΑΚΙΑΣΗ. Η Μαρτίνα δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτή η ΜΑΜΑΚΙΑΣΗ. Μήπως είναι κάτι σοβαρό; Γιατρεύεται;

Τα παιδιά από 2 ετών θα ταυτιστούν με τη μικρή ηρωίδα της Μάρτα Πράδα (εικονογράφηση: Μερσέ Τόους) και χάρη στη γλυκιά αυτή ιστορία οι γονείς θα μπορέσουν να τους μιλήσουν για τον υγιή δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα παιδί και τη μητέρα του. Έτσι, όλη η οικογένεια θα μπορέσει να απαλλαγεί από τις προκαταλήψεις σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον στοργής, αγάπης και ασφάλειας.

Σειρά: Θέλεις να μιλήσουμε

Η νέα σειρά βιβλίων του έγκριτου οίκου Larousse, με τις πολύτιμες συμβουλές της ψυχολόγου Carin Simonet (εικονογράφηση: Αν Γκιγιάρ), θα βοηθήσει τους γονείς να ξεκινήσουν έναν όμορφο διάλογο με τα παιδιά από 5 ετών για τη φιλία και την αυτοπεποίθηση.

Αυτοπεποίθηση

Ο Πέτρος και η Αλίκη αναρωτιούνται τι είναι η αυτοπεποίθηση και προβληματίζονται για τις δυσκολίες που συναντούν.

Το βιβλίο θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει τα δικά του χαρίσματα και πρέπει να είναι υπερήφανος για αυτά, και θα δώσει απαντήσεις στις δύσκολες ερωτήσεις τους. Αλλά και οι γονείς θα τα βοηθήσουν να καταλάβουν ότι μπορεί να μην είναι εύκολο να τολμάς, να νιώθεις άνετα και να μην ντρέπεσαι, αλλά γνωρίζοντας τον εαυτό σου είναι δυνατόν να τα καταφέρεις!

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ