Το όνομα του Λευτέρη Λαζάρου είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις μαγειρικές των θαλασσινών.
Γέννημα θρέμα Πειραιώτης έμαθε να βάζει την κατσαρόλα στη φωτιά από τον πατέρα του που ήταν αρχιμάγειρας στα βαπόρια. Από παιδί ήξερε τι θα κάνει όταν μεγαλώσει! Η σάλα του (βραβευμενου με Michelin) Bαρούλκου έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας που δεν κλείνουν το τραπέζι μόνο για να δοκιμάσουν το μενού του αλλά κυρίως για να πιάσουν κουβέντα μαζί του μόλις βγει από την κουζίνα.
Ο Master Chef της κουζίνας μοιράζεται μαζί μας 3 εύκολες συνταγές που μοσχοβoλούν θάλασσα.
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Υλικά για 4 άτομα
2 λαβράκια (700-800 γρ. καθαρισμένο το καθένα)
300 γρ. παντζάρια
200 γρ. τοματίνια Σαντορίνης
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και φιλετάρουμε τα λαβράκια αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά και τα μικρά κόκαλα. Βάζουμε στο κέντρο ενός μεγάλου φύλλο λαδόκολλας το κάθε φιλέτο ξεχωριστά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τοματίνια, το σκόρδο, το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι και τα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την λαδόκολλα σε σχήμα φάκελου. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Tip: Για να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε να βράσουμε πρώτα τα παντζάρια και στην συνέχεια να τα βάλουμε στην λαδόκολλα.
Διάβασε Επίσης
ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr