






Μερίδες: 4
Υλικά
400 γρ. σπαγγέτι
12-16 γαρίδες μεγάλες
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
½ κούπα χυμός ντομάτας
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός
Καθαρίζετε τις γαρίδες ή αν είναι κατεψυγμένες, τις βράζετε σε νερό 2'.
Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα αποσύρετε 2’ πριν από τον χρόνο που χρειάζονται γιατί θα βράσουν και μετά στην σάλτσα. Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν. Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε και το σκόρδο .Μετά από 3’ ρίχνετε το μπούκοβο, τις γαρίδες. Ανακατεύετε για ακόμα 3’. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ντομάτα. Βράζετε με κλειστό καπάκι περίπου για 10 ‘. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα θαλασσινών ανακατεύοντας για 1-2’. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr