Follow us

"Μην Ανοίγεις την Πόρτα"| Είδαμε την ταινία των Unboxholics και τους θέτουμε τις ερωτήσεις μας

Τα αδέρφια Καρπά μιλούν στο "α" για το φιλόδοξο κινηματογραφικό ντεμπούτο τους που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

MissBloom TEAM
ταινια

Εάν δε γνωρίζετε τι εστί Unboxholics, μάλλον δεν έχετε περάσει αρκετό χρόνο στο ελληνικό YouTube. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή ομάδα δημιουργών περιεχομένου στην Ελλάδα, με ένα εκατομμύριο συνδρομητές στο κανάλι τους, η οποία εκτός του υλικού που παράγουν για τις σελίδες τους έχουν δοκιμαστεί και στη μυθοπλασία. Ύστερα από πειραματισμούς με μικρού μήκους, αλλά και μία διαδραστική διαδικτυακή σειρά ("Κουκλοθέατρο"), οι Unboxholics περνούν στη μεγάλη οθόνη με το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα". Μια ταινία που συνδυάζει το horror με το ψυχολογικό θρίλερ, για να αφηγηθεί την ιστορία μιας ερευνήτριας η οποία, αφού γλιτώσει από μια επικίνδυνη επίθεση, βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι ενός φιλόξενου, πλην μυστηριώδους άνδρα που ζει απομονωμένα στο βουνό. Για τα υπόλοιπα, ο λόγους στους βασικούς συντελεστές Αλέξανδρο και Σάκη Καρπά.

Ύστερα από τις παραγωγές που έχετε ήδη κάνει ως Unboxholics, μοιάζει αυτονόητο πως αργά ή γρήγορα θα πραγματοποιούσατε το πέρασμα στις μεγάλου μήκους. Ωστόσο, τι ήταν εκείνο που σας ενέπνευσε να γυρίσετε μια ταινία είδους κι ειδικά ένα φιλμ που στέκεται ανάμεσα στο φανταστικό και τα ψυχολογικά θρίλερ;
Νομίζουμε πως είναι φυσικό επακόλουθο μετά τις μικρού μήκους ταινίες μας, να περνούσαμε λιγάκι πιο θαρραλέα στο επόμενο μεγαλύτερο βήμα. Οι ταινίες είδους είναι κάτι που λατρεύουμε. Και ειδικά τα ψυχολογικά θρίλερ, αποτελούν ένα από τα πολύ αγαπημένα μας genre. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη έμπνευση, λοιπόν, για κάτι από την ίδια σου αγάπη σου για αυτό.

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον πως με δεδομένη την εξοικείωσή σας τόσο με την κινηματογραφική γλώσσα όσο και με την αισθητική των video games, επιλέξατε το στιλ του "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" να ακολουθεί έναν καλώς εννοούμενο μινιμαλισμό. Το αίσθημα κλειστοφοβίας, για παράδειγμα, είναι καθοριστικό στη δημιουργία της αγωνιώδους ατμόσφαιρας που υπάρχει στην ταινία. Ή το ότι δε γνωρίζουμε παρά ελάχιστα, όσα χρειάζονται, για τους χαρακτήρες. Αυτή η λιτότητα, λοιπόν, πώς προέκυψε σαν κινηματογραφική πρόταση;
Το "less is more" είναι ένα απόφθεγμα το οποίο αντιπροσωπεύει τις περισσότερες από τις δημιουργίες μας. Τόσο στην εικόνα, όσο και στη γραφή, θεωρούμε πως ο μινιμαλισμός δύναται να αφήσει περιθώριο στην ουσία να λάμψει. Στην ταινία μας, χωρίς να προσεγγίζουμε αφαιρετικά την πλοκή, προσπαθούμε να κάνουμε τη σημαντική πληροφορία να εκτεθεί από μόνη της. Αυτή η επιλογή είναι και μια πρόκληση για εμάς, μιας και αν "περάσει" στο θεατή, ξέρουμε πως θα ριζώσει βαθύτερα.

Η παραγωγή μιας μεγάλου μήκους προϋποθέτει προσωπικές αντοχές, πείσμα και υπομονή, ειδικά στην Ελλάδα. Εσείς, αλήθεια, πώς βιώσατε αυτήν την εμπειρία; Έχοντας, μάλιστα, υπόψη πως αποτελεί μια πρόσθετη διαδικασία στις ήδη πολλαπλές ενασχολήσεις σας ως Unboxholics, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τον επαγγελματισμό τους.
Η αλήθεια είναι πως μπήκαμε στη διαδικασία της παραγωγής μιας ταινίας μεγάλου μήκους, με… άγνοια κινδύνου. Είναι πράγματι ασύλληπτα δύσκολο να φέρεις εις πέρας ένα τέτοιο πρότζεκτ, ειδικότερα όταν η ομάδα που το πλαισιώνει, δεν ξεπερνάει τα έξι με επτά άτομα. Μιλώντας απολύτως ειλικρινά, αν δεν είχαμε την αναγνωρισιμότητα των Unboxholics, δε νομίζουμε πως θα φτάναμε σε αυτήν τη συνέντευξη τώρα. Δε θα αναλύσουμε τους λόγους που στην Ελλάδα είναι δύσκολο να υλοποιήσεις ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά εμείς όλο αυτό το βιώσαμε σαν να πραγματοποιούμε μία κανονική τρέλα.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ